fbpx

tumblr_lzey3dBAwN1qg9dqwo1_500

Τελικά… Τι είναι η επιτυχία και η αποτυχία; Τι είναι το σωστό και το λάθος;

Γιατί άραγε να χρειάζεται να βρισκόμαστε σε μία διαρκή και ατέρμονη διαδικασία σύγκρισης και κριτικής; Γιατί βάζουμε ταμπέλες και πρέπει στη Zωή μας; Γιατί άραγε να μην μπορούμε απλά να ζήσουμε; Ξέρεις πόσο όμορφη θα ήταν η Zωή μας, εάν απλά ζούσαμε; Χωρίς να κρίνουμε αν αυτό που κάναμε ήταν σωστό ή λάθος. Χωρίς να θεωρούσαμε αποτυχία ή επιτυχία την επιλογή μας ή αυτό που έγινε.

Απλά να συνδεόμασταν καθημερινά με την καλύτερη οπτική του εαυτού μας και να ζούσαμε.

Να προσφέραμε καθημερινά τον καλύτερο μας εαυτό. Πρώτα σε εμάς και μετά στους άλλους. Προσφέροντας τον καλύτερο μας εαυτό, είμαστε βέβαιοι ότι έχουμε κάνει το καλύτερο που μπορούμε. Οπότε, κάτω από αυτή την σκέψη, ποια επιτυχία ή αποτυχία μπορεί να σταθεί; Καμία. Γιατί απλά ξέρουμε πως κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Αυτή την στιγμή. Οπότε αυτό, γίνεται αυτομάτως το κίνητρο για να συνεχίσουμε αύριο, ακόμα καλύτερα. Έτσι απλά.
Τελικά ποια η διαφορά μεταξύ επιτυχίας και αποτυχίας; Δεν υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός. Τα πράγματα που συμβαίνουν, απλά Είναι. Απλά συμβαίνουν. Εμείς θεωρούμε κάτι επιτυχία ή αποτυχία, ανάλογα με τις προσδοκίες που έχουμε. Ενώ τα πράγματα απλά Είναι. Απλά Υπάρχουν! Απλά συμβαίνουν! Πόσο όμορφο να μπορούσαμε και εμείς να ζούσαμε με απλότητα μέσα σε αυτά και μαζί με αυτά. Όλα θα ήταν ιδανικά!

Ας βάλουμε την πρόθεση να το κάνουμε αυτό καθημερινά. Στο βαθμό που μπορούμε.

Και τότε, θα αρχίσουμε να ζούμε πραγματικά! Αληθινά! Μαγευτικά! Τότε η Zωή μας θα πάρει χρώμα. Θα αποκτήσει νόημα. Και όλα αυτά επειδή απλά θα ζούμε, μέσα από την μαγική δόνηση του Είναι! Όλα Είναι. Και εγώ Είμαι Αυτή/Αυτός που Είμαι! Τόσο απλά! Δεν έχει νόημα το αποτυχία και το επιτυχία. Γιατί απλά Είμαι. Γιατί απλά Είμαι Αυτή/Αυτός που Είμαι. Γιατί απλά δέχομαι την ύπαρξη μου και αποδέχομαι όσα είμαι αυτή την στιγμή και με Αγάπη επιλέγω ποιος άνθρωπος επιθυμώ να γίνω αύριο. Κάνοντας αυτή την επιλογή, ήδη έχω επιλέξει την εξέλιξη μου.

Και όλα αυτά μέσω της Αγάπης, που έχω γεννηθεί. Που όλοι έχουμε γεννηθεί. Μην μένεις στις λέξεις και στους χαρακτηρισμούς. Βγες έξω και πάνω από όλα αυτά.

Είσαι ο άνθρωπος που Είσαι κάθε στιγμή και με Αγάπη επέλεξε ποιος θες να γίνεις την επόμενη. Αυτό είναι εξέλιξη. Και μέσα σε αυτή την σκέψη και την οπτική, τα λάθη, τα σωστά, η επιτυχία και η αποτυχία αδυνατούν να σταθούν. Και εμείς απλά εξελισσόμαστε χωρίς άγχος, πίεση, φόβους και κανενός είδους κριτική.

Κάνε σήμερα την αρχή! Στο βαθμό που μπορείς!

Αγάπη και Φως

Χρυσάφη Μαρία
Aγγέλων Φως